Hidden Secret

The Tea House

The Tea House

This Tea House and library in Shanghai hide a stunning secret.  Concrete walls twist up through the interior…

Local architects Archi-Union constructed the building at the back of their studio from the salvaged parts of the original warehouse’s collapsed roof.

I love the look of concrete as an interior material, although it can often appear quite souless and severe.  But the contorted shapes here, coupled with the wrap around design of the building (did you notice that the balcony which projects from the first floor has been constructed around a mature tree?), give the space a more organic feel. Quite amazing!

Source: Dezeen Magazine

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s